Gemeente zet handtekening onder Long Course Weekend 2019

Featured Gem. Beesel Sport

Reuver – Afgelopen dinsdag is door de gemeente Beesel, de organisatie Long Course Weekend, Extra Leisure b.v. en de NTB het contract ondertekend voor de organisatie van het Long Course Weekend 2019 in de gemeenste Beesel. Wethouder Jan Smolenaars, Matthew Evans, Scott Powell, Rob Frambach en Rembert Groenman zetten vandaag hun handtekening voor een nieuw meerdaags zwem-, fiets-, loop- en triathlonevenement in het Limburgse.

Long Course Weekend in ontstaan in Wales ( Matthew en Scott organiseerden eerder Ironman Wales), en bedachten de formule Long Course Weekend; op vrijdag zwemmen, op zaterdag fietsen en op zondag lopen. Het bleek een enorm succes , met duizenden deelnemers en een enorme media-aandacht.

Inmiddels zijn er LCW wedstrijden in Wales, Mallorca, Jervis Bay (AUS) en vanaf volgend jaar dus ook in Nederland. Extra Leisure b.v. (o.a. organisator van Ironman Maastricht) is voor Nederland de licentiehouder en organisator van dit evenement.

Een deelnemer heeft de keuze; 1 onderdeel, twee onderdelen of alle drie en op verschillende afstanden. Het zwemmen zal in de Maas plaats vinden, het fietsparcours (volledig afgesloten) zal “crossborder” zijn en als wegwedstrijd worden afgewerkt. Het lopen zal over twee ronden worden afgewerkt. De organisatie richt zich op zwemmers, fietsers, lopers en triathleten en verwacht een evenement, dat zal uitgroeien tot een mega duursport evenement in Limburg en dus ook Nederland.

Vooralsnog wordt gekeken naar het derde weekend in Mei 2019: 17, 18 en 19. Finishplaats is de Markt in Reuver.

Tummers advertentie