Vrachtwagen met varkens kantelt bij verlaten rotonde

112 Featured Kessel

Kessel – Bij het verlaten van de rotonde op de Napoleonsweg/Middenpeelweg is maandag een vrachtwagen gekanteld. De vrachtauto was geladen met 158 varkens, 30 daarvan kwamen vrij en liepen over de weg, die konden door de gealarmeerde brandweer ingesloten worden. 24 varkens overleefden het niet. De vrachtwagen was onderweg naar het slachthuis.

Ook zaten er nog varkens vast in de vrachtauto, de brandweer heeft de dieren weten te bevrijden waarna allen overgeladen werden in een andere vrachtauto. De dieren die gewond raakte zijn door een veearts behandeld.

De weg was tot 17:00 afgesloten in beide richtingen voor bergingswerkzaamheden. De chauffeur raakte niet gewond. De oorzaak van het ongeval is nog onbekend.

Tummers advertentie

Geef een antwoord