Mogelijk geen brede coalitie na onenigheid over wethoudersverdeling

Featured Gem. Beesel

Reuver – De gemeenteraadsverkiezingen zijn al 8 weken geleden, sindsdien is er al veel besproken tussen CDA, VLP en Beeselse Lijst. Maar ze zijn er nog niet uit wie welke wethouder mag leveren, zo bericht de Limburger dinsdag.

Het CDA vindt drie fulltime wethouders te veel van het goede. Volgens fractievoorzitter en formateur Bram Jacobs is de klus best te klaren met 2,7 wethouders; 0,9 fte per bestuurder. Op die manier kan de gemeente ‘ruim 100.000 euro in vier jaar besparen’, becijfert Jacobs.

VLP en Beeselse Lijst achten drie fulltime wethouders een ‘minimale bezetting’, aldus VLP-raadslid Gé Derks. Fractievoorzitter Marcel Roelofs van de Beeselse Lijst valt hem bij. De VLP, na het CDA de grootste in Beesel, gaat nu proberen een coalitie te smeden. Derks stelt dat de deur voor het CDA open staat. De VLP samen met de Beeselse Lijst heeft de partij een minimale meerderheid van acht van de vijftien raadszetels.

CDA-fractievoorzitter en (ex-)formateur Bram Jacobs zegt in een reactie teleurgesteld te zijn dat er niet geluisterd is naar argumenten. “Uit de manier van discussiëren bleek geen vertrouwen naar andere partijen“, zo stelt Jacobs tegenover 1Limburg.

Tummers advertentie

1 thought on “Mogelijk geen brede coalitie na onenigheid over wethoudersverdeling

Geef een antwoord