Brand vernield kippenverblijf in buitengebied

112 Featured Swalmen

Swalmen – In de nacht van donderdag op vrijdag is er in het buitengebied van Swalmen nabij Emmahaus brand uitgebroken bij een kippenren. Twee bewoners van een nabij gelegen woning kwamen thuis en zagen een oranje gloed onder een bomenrij, dichterbij zagen zij hoe het zaagsel en struikgewas bij een kippenren in brand stond.

Terwijl zij de brandweer alarmeerde werd ook een andere buurman wakker, hij heeft nog geprobeerd met een brandblusser de brand te blussen maar te vergeefs. De Roermondse stadsbrandweer heeft de brand geblust. Of er kippen om het leven zijn gekomen is niet duidelijk. Het is een grote ren, mogelijk dat zij zich in het donker ergens verstopt hebben. Bij daglicht zal blijken wat de daadwerkelijke schade is.

De brand is mogelijk aangestoken, er is namelijk geen stroom of andere mogelijke ontstekingsbron in of bij de ren. Ook bestaat de kans dat een wandelaar een peuk weg heeft geschoten, en laat op de avond uitgegroeid is tot een zichtbare brandhaard. De politie onderzoekt de zaak.

Foto’s: David Dunnaway

Tummers advertentie