CDA toch buiten spel in nieuwe coalitie

Featured Gem. Beesel

Reuver – De VLP en Beeselse Lijst gaan de komende vier jaar een coalitie vormen in Beesel, dat meldt de Limburger vrijdag. Samen hebben zij de kleinst mogelijke meerderheid in de gemeenteraad: acht van de vijftien zetels.

De grootste partij bij de verkiezingen, CDA, komt daarmee buiten spel en belandt in de oppositie. Onenigheid over verdeling van wethoudersposten bracht voortzetting van de bestaande coalitie in het nauw.

De VLP, de één na grootste partij in Beesel, nam vervolgens het heft in handen. Onder aanvoering van scheidend wethouder Jan Smolenaars van de VLP werd nog een poging gedaan om het CDA binnenboord te houden. De partij Samen Verder viel af omdat zij alleen in een coalitie willen als het CDA er deel van uitmaakt.

De VLP draagt twee wethouders voor: Debbie Heesakkers (Wonen) en Gé Derks (Zorg). Binnen de Beeselse Lijst vindt een wethouderswissel plaats. Ton Reijnders (63) doet een stapje terug en neemt zitting in de gemeenteraad. Fractieleider Marcel Roelofs wordt wethouder Duurzaamheid.

Tummers advertentie

2 thoughts on “CDA toch buiten spel in nieuwe coalitie

Geef een antwoord