Onvrede over samenstelling coalitie, petitie gestart

Featured Gem. Beesel

Reuver – Onvrede over de samengestelde coalitie bij de gemeente Beesel, dat is in een notendop het antwoord op de formatie van de lokale partijen VLP en Beeselselijst die na een meningsverschil het CDA buiten spel hebben gezet in de onderhandelingen.

Afgelopen woensdag was het tijdens een extra raadsbijeenkomst opvallend druk op de publieke tribune. Ter discussie stond de nieuwe coalitie, die heel wat hoofdpijn heeft opgeleverd bij de oppositie partijen.

Tijdens de verkiezingen in Maart dit jaar was er op partij niveau niet veel te kiezen, slechts vier partijen telde het biljet in het stemlokaal. Het CDA behaalde toen ronduit de meeste stemmen gevolgd door de VLP op de hielen. Het CDA schoof wethouder Bram Jacbos naar voren om met andere partijen te gaan onderhalen om een coalitie te vormen. Even leek het er op dat de brede coalitie doorgezet kon worden voor de komende 4 jaar. Echter liep dat uiteindelijk stuk op het punt wie welke wethouder mag leveren en voor hoeveel ‘fte’.

Na de bekend making dat CDA buitenspel was gezet en de VLP met de Beeselselijst de komende 4 jaar willen regeren, kwam de VLP met een verklaring. Een week later volgde ook de partij Samen Verder met een verklaring, die hard uit haalt naar de VLP. En is woensdag zelfs een petitie geopend om verandering (klik hier) af te dwingen. De petitie wordt op 28 mei aangeboden wanneer de wethouders be√ędigd worden.

Tummers advertentie

1 thought on “Onvrede over samenstelling coalitie, petitie gestart

Geef een antwoord