Beoogde coalitie naar huisgestuurd

Featured Gem. Beesel

Reuver – Beoogde coalitie verliest meerderheid na petitie dat gesteund werd door vier oud wethouders, waaronder raadslid Ton Reijnders van de Beeselselijst. De petitie was gestart door Geerthe Timmermans, die werd ruim 700 keer ondertekend door inwoners van de gemeente. Zij en ondertekende vinden het ongekend dat het CDA, winnaar van de verkiezingen, buitenspel was gezet bij de coalitievorming. Timmermans riep VLP en Beeselse Lijst (BL) op een raadsbrede coalitie te onderzoeken.

Het verzoekschrift van Timmermans kreeg veel steun, ook uit onverwachte hoek: vier oud-wethouders van de politieke partijen in de raad van Beesel plaatste zich gezamenlijk achter de oproep. Waaronder Beeselse Lijst-raadslid Ton Reijnders die maandag uitsprak voor onderzoek naar een raadsbrede coalitie, en dus tegen de coalitie is met de VLP.

Doordat het standpunt van Ton, verloor de coalitie haar meerderheid. CDA, Samen Verder en BL-dissident Reijnders, goed voor acht van de vijftien zetels, pleitten voor een nieuwe formatie, waarbij ingezet wordt op een raadsbrede coalitie.

Onafhankelijk
Na overleg tussen alle partijen werd besloten dat burgemeester Petra Dassen een onafhankelijk persoon gaat zoeken die moet proberen die raadsbrede coalitie te smeden. Daarmee is het doel van de petitie van Timmermans geslaagd en is het afwachten tot er een nieuwe coalitie is gevonden.

Tummers advertentie

Geef een antwoord