Klein Zwitserland ontruimd na natuurbrand

112 Featured Tegelen

Tegelen – De brandweer is woensdagmiddag massaal uitgerukt naar de Ulingsheide in Tegelen nadat er brand is uitgebroken op een graanveld. De brand brak uit vlak bij spuiten speelpark Klein Zwitserland, die werd uit vanwege de hevige rookontwikkeling ontruimd. Volgens de brandweer waren er zo’n 450 gasten op het park.

Korpsen uit de hele regio werden gealarmeerd, de Duitse brandweer zou spontaan zijn komen helpen om het gevecht aan te gaan met de vuurzee. Zij wisten na een uur de brand het sein brand meester te geven. Bij de brand kwam veel rook vrij die tot in de verre omtrek was de brand te zien.

Vanwege de aanhoudende droogte is de brandweer extra alert op natuurbranden. Omdat een kleine brand snel kan groeien tot een grote brand, rukt de brandweer met extra blusvoertuigen uit om snel voldoende bluswater voorhanden te hebben.

Tummers advertentie

Geef een antwoord