Industriesterrein Groot Boller deels dicht vanwege brand met gevaarlijke stoffen

112 Blerick Featured Venlo

Venlo – Bij een bedrijf op industrieterrein Groot Boller is een grote uitslaande brand uitgebroken. Daarbij zijn gevaarlijke stoffen vrijgekomen. De brand brak even voor half drie uit bij Ahc Benelux aan de Groot-Bollerweg. De brand woedde in een compartiment met zuurbaden die gebruikt worden om materialen in te reinigen.

De vlammen sloegen metershoog uit het dak. Brandweermensen wist verdere uitbreiding naar het naastgelegen Mifa Aluminium B.V., eveneens een metaalbewerkingsbedrijf te voorkomen.

Het aanwezige personeel van de twee metaalbewerkingsbedrijven zijn geƫvacueerd. Hulpverleners maakten ook een rondgang over het industrieterrein om slapende vrachtwagenchauffeurs te waarschuwen.

Iets voor vier uur ging het luchtalarm af en werd er een NL-alert verspreid in Venlo. Inwoners wordt geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden en mechanische ventilatie uit te zetten. Veel mensen hadden de ramen juist openstaan om te luchten vanwege de tropische temperaturen overdag. Veel inwoners van Venlo zijn dan ook wakker geschrokken van het alarm.

Volgens een woordvoerder van de brandweer hebben meetploegen een lichte concentratie van zwavelzuurdioxide gemeten in de omgeving.

Tummers advertentie