KNMI waarschuwt voor onweer en windstoten

112 Featured Gem. Beesel Regio Peel en Maas Regio Roermond Regio Venlo

Reuver – Het KNMI heeft voor donderdag ‘code geel’ afgekondigd voor naderende regen en onweersbuien. Het instituut verwacht onweer met mogelijk windstoten tot 80 kilometer per uur.

Vanaf de de middag trekken er flinke onweersbuien vanuit het zuiden over Limburg. Die gaan gepaard met plaatselijk veel regen, hagel en windstoten van 60 tot 75 kilometer per uur. Het weerinstituut waarschuwt om open water en open gebieden te mijden en niet onder bomen te schuilen. Takken kunnen snel afbreken, mede omdat sommige boomsoorten behoorlijk zijn uitgedroogd en vol in het blad staan.

Later in de middag draait de wind en neemt de kans op zware windstoten toe. Dan zijn er windstoten mogelijk tot ongeveer 80 kilometer per uur, aan de kust zelfs harder. In de nacht naar vrijdag is er veel bewolking en trekken er nog enkele buien over. De minimumtemperatuur daalt naar de 13 graden. In de loop van de nacht neemt de windkracht af.

 

 

Heeft u overlast of schade door het weer? Stuur uw foto/video in op info@ruiver.nl of plaatst deze in een reactie op onze Facebook-pagina (klik hier).

Tummers advertentie