Wederom grote brand op industriegebied Venlo

112 Belfeld Featured Venlo

Venlo – De hulpdiensten zijn zaterdag op zondag nacht massaal uitgerukt naar een afval verwerker op industrieterrein TradePort-west vanwege een zeer grote brand. Op beelden is te zien hoe de vlammen metershoog boven het industriegebied uit komen.

De brandweer is met groot materieel uitgerukt, waaronder diverse waterwagens, blusvoertuigen, hoogwerkers en ondersteunende eenheden. Volgens de brandweer staat er een stapel houtpallets in brand. In het verleden is er vaker brand geweest bij de betreffende afval verwerker, vaak ging het om relatief kleine branden in afval bergen.

Bij de brand komt veel rook vrij. Mensen die last van de rook hebben, worden geadviseerd om uit te rook te blijven, als dat niet lukt om ramen en deuren gesloten te houden.

Hoe de brand is uitgebroken is nog een punt van aandacht. Bij het uitbreken van de brand was het bedrijf gesloten en werd er niet gewerkt.

Het is de tweede grote brand in Venlo in een week tijd. Zo brak er in de nacht van maandag op dinsdag brand uit op het industriegebied bij een bedrijf dat met chemische middelen werkt. Daarbij werd midden in de nacht het luchtalarm gebruikt om omwonende te waarschuwen voor een mogelijke gifwolk die richting een woonwijk trok. Uit onderzoek is gebleken dat de brand werd veroorzaakt door een technisch defect in een installatie van het bedrijf.

Tummers advertentie

Geef een antwoord