Opnieuw grote brand op industrieterrein Venlo

112 Blerick Featured Venlo

Blerick – Dinsdagavond is er een grote brand uitgebroken op industrieterrein Groot Boller. Het is de derde grote brand in korte tijd op het Venlose industriepark. De brand brak na acht uur uit in een loods van een afvalverwerker aan de Amperestraat.

Grote dikke zwarte rookwolken trokken over stadsdeel Blerick heen. De brandweer rukte met grootmaterieel uit om de vlammen te doven. Het is onduidelijk of er gevaarlijke stoffen in de loods staan opgeslagen.

De brandweer voert metingen uit, om te kijken of er verhoogde concentraties stoffen vrijkomen die acute gevaar opleveren voor inwoners. Uit de metingen die daar zijn verricht blijkt dat er geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Inwoners van Blerick die last hebben van de rook worden geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden. De brand was na anderhalf uur onder controle. Het nablussen van de brand zal nog enige tijd duren.

Foto: David Dunnaway
Tummers advertentie