Gemeente tekent voor 3 jaar Long Course Weekend

112 Featured Gem. Beesel

Beesel – Van 17 tot en met 19 mei 2019 vindt Long Course Weekend Holland – Beesel plaats. Het sportevenement laat deelnemers gedurende drie dagen kennis maken met een nieuw concept binnen de Nederlandse sportwereld: een zwem, fiets en hardloopevenement verspreid over drie dagen. Per discipline is er de keuze uit verschillende afstanden, waardoor deelnemers zelf hun triatlon kunnen samenstellen. Wanneer er bij iedere discipline de langste afstand wordt afgelegd, wordt er gesproken van een ‘Full Long Course Weekend’.

De Gemeente Beesel, is erg blij met de komst van het sportevenement, zo vertelt wethouder Roelofs. “Long Course Weekend Holland – Beesel is een evenement dat perfect binnen onze gemeente past. Met een gedeelde passie voor, en vooruitstrevende blik op sport kunnen wij samen met de organisatie een prachtige wedstrijd neerzetten.” Er is getekend om het evenement voor 3 jaar te houden.

Naast een sportevenement voor volwassenen is Long Course Weekend ook een sportevenement voor de allerjongsten. Iedere discipline kent haar eigen kids race, onderverdeeld in verschillende leeftijdscategorieën.

Long Course Weekend is ontstaan in Wales en wist zich te onderscheiden door een vernieuwend concept: de drie disciplines (zwemmen, fietsen en hardlopen) van een triathlon te verspreiden over drie dagen. Met 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,2 km hardlopen is een Full LCW voor veel mensen net te zwaar. Daarom worden er naast de volledige triathlonafstanden per discipline ook kortere afstanden aangeboden. “Iedereen moet kunnen genieten van en deelnemen aan een sportactiviteit, ook al begin je pas net met trainen.” aldus Rob Frambach, racedirecteur van Long Course Weekend Holland – Beesel.

Olympia’s Tour
Het Long Course Weekend komt in de plaats van Olympia’s Tour, de wielerronde waarvoor Beesel sinds 2010 de startplaats was. Dat is de gemeente op 15 september voor de laatste keer. De wielerronde trekt steeds minder volk; dat kijkt liever naar de BinckBank-tour, even verderop in Venray te zien. Daarom vroeg de gemeenteraad vorig jaar al te gaan zoeken naar een alternatief.

De organisatie meldt dat inschrijven vanaf vandaag mogelijk is op www.lcwholland.com. Ook kunnen geïnteresseerden hier terecht voor meer informatie.

De organisatie is in handen van Extra Leisure, het bedrijf dat onder meer de jaarlijks terugkerende triatlonwestrijd IRONMAN Maastricht – Limburg en wielerwedstrijd Hammer Series organiseert.

Tummers advertentie