Marten Kooistra wint OT etappe in Offenbeek, klachtenregen over afsluitingen

Featured Offenbeek Sport

Offenbeek – Marten Kooistra heeft de enerlaatste etappe gewonnen van de Olympia’s Tour. De 50km lange ronde werd twee keer gereden, door Offenbeek en Brüggen. “Ik had dit vanmorgen niet verwacht” zei Marten Kooistra na de huldiging. “Het leek op papier toch weer op een massasprint uit te draaien. Maar de mannen van Sunweb – de ploeg van leider Max Kanter – waren al een aantal keren achter vluchters aan gesprongen. Toen er ook nog eens wind bleek te staan achter op het parcours, deed zich toch een kans voor. We waren met zeventien renners weg en het draaide eigenlijk direct. Dan ga je natuurlijk wel hopen dat er iets mogelijk is. En dat bleek het geval.” Door de overwinning in Offenbeek neemt hij ook de leiding in de gehele tour.

Op sociale media regent het klachten over de laatste Olympia’s Tour die in de gemeente gehouden wordt. Zo zijn diverse delen van Offenbeek onbereikbaar geworden voor bewoners. De verkeersregelaars geven aan niemand door te mogen laten, bestuurders proberen hopeloos via een andere route bij hun woning te komen, andere proberen juist het dorp uit te komen. Op een Facebook bericht van burgemeester Dassen valt te lezen dat inwoners van de afgesloten delen niet geïnformeerd zouden zijn van de afsluitingen.

Ook via de redactie mail van Ruiver.nl is geen enkele mail binnen gekomen over de tour. Laatste e-mails van de Olympia’s Tour dateren uit 2017. Wel is duidelijk dat dit de laatste editie is van het wielerevenement in de gemeente, vanaf volgend jaar neemt het Long Course Weekend plaats in de gemeente Beesel. Of daar ook ongelukkige wegafsluitingen bij horen, is nog afwachten.

Tummers advertentie

Geef een antwoord