Gemeente erkent gebrekkige communicatie rondom Olympia’s Tour

Featured Gem. Beesel

Beesel – De gemeente erkent dat er niet goed gecommuniceerd is rondom de Olympia’s Tour afgelopen weekend, en biedt daarvoor haar excuses aan. De gemeente geeft aan dat bewoners aan/op het parcours huis aan huis geïnformeerd zijn door een brief, maar bewoners rondom het parcours (en ingesloten) niet geïnformeerd zijn. De gemeente was van mening dat berichtgeving in ViaLimburg en sociale media kanalen van de gemeente voldoende moesten zijn.

Echter was via die berichtgeving enkel iets te lezen dat het evenement zou plaatsvinden, en niet welke straten onbereikbaar zouden zijn. “Dat is natuurlijk niet goed. Wij vinden het vervelend dat er zoveel ongemak is ervaren. Onze excuses hiervoor” laat de gemeente in een reactie weten op vragen over de communicatie rondom het evenement en komt donderdag zelf ook met een verklaring op haar website.

De gemeente geeft aan dat de communicatie in elk geval aandacht heeft getrokken, diverse meldingen zijn er binnen gekomen die behandeld worden door een verantwoordelijk ambtenaar. Elke melding zal daarin individueel beantwoord worden. Over het aantal klachten kon een woordvoerster van de gemeente niets zeggen, enkel dat het er beduidend minder waren dan het aantal reacties op sociale media.

Afgelopen weekend was er voor het laatst de Olympia’s Tour in de gemeente, vanaf volgend jaar is er het Long Course Weekend (LCW), die organisatie is reeds geïnformeerd over de klachten van afgelopen weekend. Dit jaar nog zullen inwoners van de gemeente een brief krijgen, en wordt er een informatie avond georganiseerd over het LCW.

 

Tummers advertentie