Gemeente Beesel is ambassadeur geworden van RIC Limburg

Featured Gem. Beesel

Beesel – De gemeente Beesel is ambassadeur geworden van RIC Limburg (Retail Innovation Centre). Met dit ambassadeurschap wil de gemeente een stimulans geven aan haar ondernemers om in te spelen op trends en ontwikkeling in retailland.

Wat is RIC Limburg?
Het RIC is een one-stop-shop voor retail innovatie. Ondernemers uit heel Limburg kunnen bij RIC terecht voor al hun innovatievraagstukken. Als kenniscentrum werkt RIC nauw samen met o.a. alle onderwijspartijen in Limburg en ziet RIC het als een belangrijke taak om aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt te verbeteren. Daarnaast organiseert RIC regelmatig workshops en bijeenkomsten voor retail ondernemers om te informeren en inspireren.

Waarom samenwerking?
Wethouder Debbie Heesakkers: “De aanpak van het centrum van Reuver is één van mijn topprioriteiten. Dat kunnen we als gemeente niet alleen. Hiervoor zijn ook ondernemers, vastgoedeigenaren en bewoners nodig. Door de samenwerking met RIC Limburg wil ik alle retail ondernemers in Beesel, dus niet alleen in het centrum van Reuver, een platform bieden om inspiratie op te doen voor nieuwe ideeën en deze te ontwikkelen. Als het goed gaat met de ondernemers, gaat het namelijk ook beter met het centrum.” Met het ambassadeurschap krijgt de gemeente een rek met informatie voor retailers. Deze staat bij de informatiebalie in het gemeentehuis.

Wat biedt samenwerking met RIC Limburg?
Via ambassadeurs worden de volgende diensten en activiteiten beschikbaar gesteld:
· Ondernemers en ambassadeurs kunnen gebruik maken van het RIC netwerk en hun innovatievragen daar neerleggen.
· De ondernemers in het netwerk kunnen gebruik maken van RIC connect, een online platform waarmee vraag en aanbod tussen retailers onderling actief wordt gematched.
· Deelname aan workshops, inspiratiesessies, evenementen ter informatie en inspiratie.
· Oplossingen voor problemen in de vorm van een zogenoemde pressure cooker in samenwerking met Hogeschool Zuyd.
· Innovatieprojecten met studenten in samenwerking met Hogeschool Zuyd, Fontys of Gilde-opleidingen.
· Deelname aan innovatieprojecten die RIC samen met partners ontwikkelt.
· Onderwijspakket voor ondernemers in samenwerking met Gilde-opleidingen.

Nagenoeg alle diensten en activiteiten zijn gratis, behalve de laatste.

Tummers advertentie