Korte maar hevige brand bij voederbedrijf

112 Featured Swalmen

Swalmen – Bij voederbedrijf aan de Stationsstraat heeft dinsdagochtend korte tijd brand gewoed. Tegen tien uur werden de hulpdiensten gealarmeerd, die vervolgens met diverse eenheden uit de regio uitrukte. Omdat in de fabriek met fijne stoffen en eenvoudig brandbaar materiaal wordt gewerkt, moest men voorzichtig te werk gaan vanwege de kans op een stofexplosie.

De brand zou zijn uitgebroken op de tweede verdieping bij een vulmachine, vervolgens sloegen de vlammen volgens een woordvoerder van de brandweer over naar het ventilatiesysteem. Er is volgens de brandweer sprake van een interne brand waardoor de hitte in het pand blijft hangen. De brandweer is momenteel bezig met koelen zodat de temperatuur in de fabriek daalt.

Toen de brand ontdekt werd wist iedereen het pand te verlaten, niemand is zover bekend gewond geraakt door het incident.

Door de brand en bluswerkzaamheden kwam er veel rook vrij, omwonenden werden geadviseerd om binnen te blijven. Delen van de Stationsstraat zijn afgezet.

Foto: Joyce Joosten
Tummers advertentie

Geef een antwoord