Maximale parkeerduur van 4 uur op parkeerhavens Rijksweg

Featured Gem. Beesel

Beesel – De gemeente Beesel gaat een maximale parkeerduur invoeren voor de parkeerhavens aan de Rijksweg ter hoogte van kasteel Waterloo. De maximale parkeerduur zou volgens burgemeester Petra Dassen vastgesteld worden op 4 uur.

Het CDA was opgevallen dat er in de weekenden langdurig vrachtwagens parkeren op de parkeerhavens aan de Rijksweg, dr Poelsstraat en Nijverheidsweg, en stelde daarop vragen aan de burgemeester. Aangezien daar geen toiletten zijn, doen chauffeurs hun behoefte in de berm, aldus het CDA. De burgemeester hoopt met de invoering van het verbod een eind te maken aan de overlast bij de parkeerhavens aan de Rijksweg.

Aan de dr. Poelsstraat en Nijverheidsweg wil de gemeente in overleg met lokale ondernemers een toilet plaatsen. In overleg met politie en buurgemeente Venlo is besloten truckers ook door te verwijzen naar de grote parkeerplaats voor vrachtwagens aan de James Cookweg in Blerick. Dit terrein beschikt over voldoende sanitaire voorzieningen.

Niet in cabine
Vrachtwagenchauffeurs mogen tijdens hun verplichte weekendrust (45 uur) vanaf begin dit jaar niet meer in de cabine van hun wagen genieten. Dat heeft het Europees Hof van Justitie bepaald. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) gaat het verbod handhaven, liet toenmalig minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur bij de invoering weten.

Tummers advertentie

Geef een antwoord