Ruime opkomst bij informatieavond over glasvezel in buitengebied

Featured Gem. Beesel

Reuver – Afgelopen maandag was een informatieavond voor bewoners in het buitengebied om aangesloten te worden op glasvezel. De opkomst was goed, er waren 75 geïnteresseerde inwoners aanwezig. Na een gesprek met wethouder Bram Jacobs van de gemeente Beesel en de presentatie van Marc Crans, projectleider van Glasvezel buitenaf, was er gelegenheid voor de bewoners om informatie in te winnen over de glasvezelpakketten bij de aanwezige dienstaanbieders.

Tijdens het gesprek met de wethouder van Beesel gaat Bram Jacobs in op de rol van de gemeente. “De gemeente is nauw betrokken bij dit project. We kunnen als gemeenten niet financieel bijdragen, maar we kunnen inwoners wel attenderen op deze kans die voorbij komt. We hebben als gemeenten Beesel, Bergen, Echt-Susteren, Roerdalen, Roermond en Venlo in Noordoost Limburg gezamenlijk opgetrokken en willen Glasvezel buitenaf faciliteren bij haar campagne. Want wij zien het belang van een goede breedbandverbinding in het buitengebied zeker.

Wat eerder niet lukte met toenmalig Reggefiber om een glasvezelnetwerk uit te rollen in de wijken van de gemeente Beesel. Slaan nu diverse partijen de handen ineen om in de buitengebieden van zes Limburgse gemeenten glasvezel aan te leggen.

Dat blijkt uit een overeenkomst die is ondertekend door de wethouders van de gemeenten Beesel, Bergen, Echt-Susteren, Roerdalen Roermond en Venlo met Glasvezel buitenaf en de Provincie Limburg. Met een ondertekening geven partijen aan zich maximaal in te spannen met als doel te komen tot de aanleg van snel internet in de buitengebieden van de betreffende gemeenten. De Provincie faciliteert in deze ontwikkeling en de gemeenten verlagen de drempels om de voorziening snel aan te kunnen leggen.

Tummers advertentie