Zesde plantdag burgerbos uitgesteld tot december

Featured Offenbeek

Offenbeek (inzending) – De voorbereidingen voor de geplande plantdag op 24 november waren al in volle gang; de tekstbordjes al gegraveerd; de bomen en ballonnen besteld. In goed overleg heeft de organisatie besloten om de geplande dag uit te stellen vanwege de droogte.

De zomer begon erg vroeg dit jaar, was heet. Vele weer-records zijn dit jaar gesneuveld. Boeren konden al erg vroeg oogsten dit jaar. En het was erg, erg droog. Rivieren zakten waardoor de scheepvaart en woonboten hinder ondervinden. Maar de zomer duurde ook nog eens erg lang. De zonovergoten terrasjes zaten midden oktober nog vol.

Maar nu komt het, de boomkwekers hebben ook een probleem. Normaliter kunnen bomen midden oktober gerooid en opnieuw geplant worden. Maar dit jaar loopt het allemaal anders. De bomen zitten nu nog vol in het blad en zijn nog niet klaar voor de verhuizing. De kans dat de bomen dan niet goed aanslaan is groot.

Het bestuur is daarom in een spoedvergadering bijeen gekomen om de situatie te bespreken. Uiteraard wensen wij iedereen bij het planten van de boom een goede start en dat is door de extreme omstandigheden van dit jaar nu niet het juiste moment. Er is daarom, op advies van de boomkweker, besloten de geplande plantdag uit te stellen tot zondag 2 december.

Tummers advertentie