Motorclub geweigerd door café voor bijeenkomsten

Featured Offenbeek

Offenbeek – Een motorclub dat onder het vergrootglas ligt van Justitie, heeft er sinds kort een afdeling bij. De club Caloh Wagoh die sinds 2016 bestaat heeft ongeveer 150 leden en heeft voornamelijk afdelingen in de randstad, Limburg kan sinds kort toegevoegd worden aan hun netwerk.

Volgens 1Limburg wilde het nieuwe Limburgse chapter bijeenkomen in een café aan de Keulseweg, maar voelde de caféhouder daar niets voor. De burgemeester en de politiechef van de gemeente Beesel zouden een gesprek met leden van de club hebben gehad om te vertellen dat overtredingen van de wet niet worden geaccepteerd, meldt 1Limburg.

Caloh Wagoh wordt door politie en justitie beschouwd als een outlaw motorcycle gang. Justitie is bezig met een landelijk onderzoek tegen leden van de club. Er wordt gezocht naar bewijzen van criminele activiteiten. In november werden de twee leiders van Caloh Wagoh aangehouden en waren er huiszoekingen op zo’n veertig plekken in Nederland. Daarbij nam de politie nog eens vijf verdachten mee.

Een kopstuk van de motorclub wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de aanslag met een raketwerper op het gebouw van tijdschrift Panorama in Amsterdam, afgelopen zomer.

Tummers advertentie