Vrijwilligers boost voor kerstmarkt Offenbeek

Events Featured Offenbeek

Offenbeek – De eerste editie van kerstmarkt in Offenbeek was een succes. Dat bleek niet alleen uit de vele enthousiaste reacties achteraf, maar ook uithet feit dat mensen zich spontaan aanmeldden om dit jaar mee te helpen met deorganisatie.  Zo breidde hetOrganisatieteam Kerstmarkt van Veur Óffebek (Projectgroep van KernoverlegOffenbeek) zich uit tot 16 personen, een verdubbeling ten opzichte van 2017!

Verder meldden zich na werving via de sociale en lokale media maar liefst 27 vrijwilligers aan die een handje willen helpen! Dankzij de tomeloze inzet van een grote groep mensen is het gelukt om voorbeide dagen een sfeervol, bruisend en gevarieerd programma op poten te zetten.Voor iedereen, jong of oud, zal er van alles te beleven zijn.

Op zaterdag 15december is er de Lichtjesmarkt en op zondag 16 december de Kerstsfeermarkt. Standhoudersuit de regio zullen er producten aanbieden die passen bij de kerstsfeer enuiteraard zal ook de inwendige mens niets tekortkomen.  Plaatselijke organisaties en initiatievenpresenteren zich (zoals Synthese, PSW, Offenbeckerhof, projectgroepen Wensbusen Veur Óffebekvan Kernoverleg Offenbeek, Steunpunt Eenzaamheid Beesel) en ook is er aandacht voor goede doelen (Vrienden van Tijs, Stichting Stop Hersentumoren).

Op zaterdag en zondag is er een gratis schaatsbaan en op zondag is er zelfs eentweede winterse attractie, namelijk een groot winters springkussen. Bij slecht weer is er voor een alternatief gezorgd. Cliënten van PSW hebben mooie kerstversieringen gemaakt en de grote kerstboom zal door hen zaterdagmiddag om18.00 uur feestelijk onthuld worden. Binnen (in de Paerssjtal en XBAZE) en buiten (op de markt) kan men op beide dagen genieten van live optredens van plaatselijke muziek-, zang- en toneelgezelschappen: Trommel- en fluiterkorps St. Barbara, de joekskapellen Sjteets Baeter en de Dorsvlaegels, ToneelgroepReuver, Blokfluit- en zangensemble o.l.v. Alice Gort-Switynk, Sing Along Singersen Dave (keyboard).

Zaterdagavond kan men doorgaan tot in de late uurtjes bij de Special Party van XBAZE of de Christmas Party’s bij ’t Heukske en de Paerssjtal. Op zondag komt de kerstman weer op bezoek en wie weet heeft hij weer een leuke verrassing voor de kinderen in petto. In de Paerssjtal is er op zaterdag en zondag een modelspoorbaan in wintersfeer (van Modelspoorvereniging Midden Limburg) te bewonderen en op zondag tevens een winterse foto-expositievan Fotogroep Reuver. De Barbarakapel wordt ook bij de kerstmarkt betrokken.Men kan er de kerststal bezichtigen en de kapel zal extra sfeervol belicht worden. Kortom: het centrum van Offenbeek is “the place to be” in het weekendvan 15 en 16 december. We gaan er met zijn allen weer één groot feest van gezelligheiden saamhorigheid van maken.

Tummers advertentie