Deadline verstreken, komst glasvezel onzeker

Gem. Beesel Regio Roermond Regio Venlo

Reuver – Glasvezel Buitenaf wil vanaf volgend jaar een glasvezelnetwerk realiseren aan de oostzijde van de Maas, waaronder gemeente Beesel, mits 50 procent van de geplande aansluitingen een abonnement afsluit.

De deadline verstreek gister, volgens de website van Glasvezel Buitenaf staat de teller op 41 procent. Woordvoerster Mindy Egberts laat tegenover de Limburger weten  dat nog niet alle inschrijvingen zijn verwerkt, het percentage kan daardoor nog stijgen.

Projectleider Hans ter Beek van Glasvezel Buitenaf waarschuwde eerder: “Zijn er te weinig aanmeldingen? Dan komt het er niet.” Ook gedeputeerde Hans Teunissen riep de bewoners van het buitengebied vorige week nog op om gebruik te maken van het aanbod.

In Noordwest-Limburg, aan de andere kant van de Maas, werd de benodigde 50 procent wel gehaald. Daar schreef 55 procent van de mensen zich uiteindelijk in.

Tummers advertentie