Buitengebieden krijgen glasvezel

Featured Gem. Beesel

Reuver – Het leek er op dat er geen glasvezel komt in de buitengebieden van Noordoost-Limburg. Het gaat om bewoners van het buitengebied in de gemeenten Bergen, Venlo, Beesel, Roerdalen, Roermond en Echt-Susteren.  Er werden volgens de teller op de website te weinig aanmeldingen vastgesteld, Glasvezel Buitenaf, die de aanleg realiseert gaf maandag in een persbericht aan dat het minimumaantal inschrijvingen alsnog behaald is.

Woensdagmiddag is er een presentatie om de definitieve uitkomst bekend te maken. Volgens een woordvoerster van Glasvezel Buitenaf is de vereiste 50% behaald. Tijdens de presentatie zal er ook bekend gemaakt worden waar en wanneer als eerste begonnen wordt met de aanleg.

De teller bleef op dag na de deadline op 41% steken, waar 50% echt het minimum is, alles er onder was onvoldoende om aan de investering te beginnen.

Er worden nog aanmeldingen behandeld, en aanmeldingen die zelfs tot woensdag binnen komen, mee geteld worden ondanks de verstreken deadline aldus de Limburger. Het zou meer tijd vergen om de telling compleet te maken, aangezien er ook per post een beroep op een glasvezel abonnement gedaan kon worden. 

Tummers advertentie