Treinverkeer rondom Venlo enige tijd ontregeld door brand

112 Featured Venlo

Venlo – Het treinverkeer is vrijdagochtend ontregeld rondom Venlo nadat een locomotief ontspoorde. Die zou mogelijk met flinke vaart tegen een stootblok zijn gereden, waarna er brand uit brak. Onder het spoor liggen gasleidingen voor de wisselverwarming, een van die leidingen was vanwege de klap gescheurd.

Volgens de brandweer zijn er voor zover bekend geen gewonden gevallen. Arriva zet tussen Tegelen en Blerick bussen in. Vanwege de brand was de Sloterbeekstraat in beide richtingen afgesloten.

Medewerkers van Enexis en ProRail kwamen ter plaatse om de gasleiding af te sluiten. Niet veel later was het vuur uit, incidentenbestrijders van ProRail gaan nu bekijken hoe ze de locomotief weer op het spoor krijgen, die is namelijk ontspoort. Verwachting is dat tegen 11 uur deel van het verkeer weer hervat kan worden.

ProRail laat op Twitter weten dat de trein komend weekend geborgen gaat worden. Daardoor kunnen zij het treinverkeer rondom Venlo weer vrijgeven. Het bergen, hersporen, zal op een rustig moment gebeuren om hinder aan overig treinverkeer te beperken.

Foto: David Dunnaway
Tummers advertentie