Zware kraan zet ontspoorde locomotief terug

Featured Venlo

Venlo – De locomotief die vrijdagochtend door een stootblok reed op het rangeerterrein is zaterdagavond en nacht weer correct op het spoor gezet. Daarbij werd de hulp ingeroepen van een van de zwaarste mobiele kraan die beschikbaar is. De kraan kan met een maximaal til gewicht van 1200-ton de locomotief eenvoudig liften die ‘slechts’ 82-ton weegt.

ProRail heeft de reddingsoperatie bewust uitgesteld tot zaterdagavond laat vanwege geplande onderhoudswerkzaamheden bij het spoor in Venlo. Nadat de dienstregeling van de passagierstreinen is vertrekken kon de operatie beginnen.

Vanwege de omvang van de gigantische kraan was de Sloterbeekstraat de hele avond en nacht afgesloten. De locomotief stond rond 4 uur weer met alle wielen op het spoor. Tegen 6 uur werd de weg weer vrijgegeven.

Foto: David Dunnaway
Tummers advertentie