Jan Linders roept salades terug vanwege te veel sulfiet

Featured Offenbeek

Offenbeek – In een aantal salades die worden verkocht bij supermarkten van Jan Linders zit te veel sulfiet. Daarvoor waarschuwen de Limburgse supermarkt zelf en de NVWA, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Mensen met een allergie voor sulfiet wordt dringend verzocht deze producten niet te eten. Sulfieten zijn zouten die als conserveermiddel en kleurstof in voedsel zitten. Jan Linders Tartaarsaus en vijf salades van het merk Onze Trots verdwijnen tijdelijk uit de schappen: pastasalade, macaronisalade, Limburgse bietensalade, Limburgse vleessalade, Limburgse beenhamsalade en Ambachtelijke zult.

Wie de producten al gekocht heeft, kan ze terugbrengen en krijgt het aankoopbedrag terug.

Wikipedia (Sulfiet)
Sulfiet is een allergeen,  astmapatiënten kunnen ademhalingsmoeilijkheden na het nuttigen van sulfiethoudend eten. Producten met sulfiet in de EU moet vermeldt worden op het label wanneer meer dan 10 parts per million sulfiet bevatten.

Tummers advertentie