Jan Linders roept salades terug vanwege te veel sulfiet

Featured Offenbeek

Offenbeek – In een aantal salades die worden verkocht bij supermarkten van Jan Linders zit te veel sulfiet. Daarvoor waarschuwen de Limburgse supermarkt zelf en de NVWA, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Mensen met een allergie voor sulfiet wordt dringend verzocht deze producten niet te eten. Sulfieten zijn zouten die als conserveermiddel en kleurstof in voedsel zitten. Jan Linders Tartaarsaus en vijf salades van het merk Onze Trots verdwijnen tijdelijk uit de schappen: pastasalade, macaronisalade, Limburgse bietensalade, Limburgse vleessalade, Limburgse beenhamsalade en Ambachtelijke zult.

Wie de producten al gekocht heeft, kan ze terugbrengen en krijgt het aankoopbedrag terug.

Wikipedia (Sulfiet)
Sulfiet is een allergeen,  astmapatiënten kunnen ademhalingsmoeilijkheden na het nuttigen van sulfiethoudend eten. Producten met sulfiet in de EU moet vermeldt worden op het label wanneer meer dan 10 parts per million sulfiet bevatten.

BELANGRIJKE VEILIGHEIDSWAARSCHUWINGEnkele Onze Trots en Jan Linders producten bevatten meer dan 10 mg/kg Sulfiet. Deze informatie ontbreekt op het etiket. Het gaat om de volgende producten:• Onze Trots Kip pastasalade, 450 gram (houdbaar t/m 12-02-2019)• Onze Trots Macaronisalade 450 (houdbaar t/m 13-02-2019)• Onze Trots Limburgse bietensalade, 450 gram (houdbaar t/m 19-02-2019)• Onze Trots Limburgse vleessalade, 200 gram (houdbaar t/m 19-02-2019)• Onze Trots Limburgse beenhamsalade, 200 gram (houdbaar t/m 01-02-2019)• Onze Trots Ambachtelijke zult (houdbaar t/m 13-02-2019)• Jan Linders Tartaarsaus, 500 gram (houdbaar t/m 02-05-2019)Klanten met een allergie voor sulfiet, worden dringend verzocht deze producten niet te eten. Indien je deze producten al hebt gekocht, mag je deze terugbrengen naar jouw dichtstbijzijnde Jan Linders supermarkt en je ontvangt het aankoopbedrag terug. Heb je vragen, neem dan contact op met onze klantenservice via 085 888 9526 of klantenservice@janlinders.nl of kijk op janlinders.nl/recall.

Geplaatst door Jan Linders Supermarkten op Vrijdag 25 januari 2019

Tummers advertentie