Zevende plantdag burgerbos

Events Featured Gem. Beesel Offenbeek

Offenbeek – Het burgerbos groeit ook dit najaar weer verder. Inmiddels staan er al 84 bomen met ieder hun eigen verhaal; soms verdrietig maar vaak ook heel vreugdevol. Ook dit keer weer. De zevende plantdag van de stichting Burgerbos begint op zondag 10 maart om 10.30 uur en duurt tot 12.00 uur. Het perceel ligt in het beschermde buurtschap Ronkenstein. De aanmelding voor het planten van een boom op deze voorjaarsplantdag sluit op zondag 17 februari, dus wees er snel bij. Wilt u de plantdag bijwonen dan bent u van harte welkom. Vooraanmelding is daarbij niet nodig.

Iets te vieren of te gedenken?
Het idee is om een bos te laten ontstaan met alleen maar bomen met een bijzondere betekenis. Iedereen kan een boom planten om een bijzondere gebeurtenis te vieren: een geboorte van een (klein-)kind, een verjaardag, een huwelijksfeest, een jubileum, een overlijden of om uiting te geven aan een levensmotto. Herdenken met een boom is bijzonder, omdat de groei van de boom een aantrekkingskracht heeft. Een boom kan het gemakkelijker maken om herinneringen levend te houden. Bomen hebben een rustgevende invloed op de omgeving. Veel mensen ervaren dit ook, of ze zich daar nu bewust van zijn of niet. Ze zorgen voor zuurstof, voor schaduw, voor vreugde en rust. Bomen symboliseren door hun gestage groei het leven van geboorte naar dood, van begin naar einde, van aarde naar hemel.

Voor info over de plantdag en een bestelformulier kunt u terecht op de website burgerbos.nl.

Tummers advertentie