Automobilist op de vlucht na veroorzaken aanrijding

112 Featured Swalmen

Swalmen – Een automobilist is woensdagmorgen op de vlucht geslagen na een aanrijding op de Rijksweg ter hoogte van het Shell tankstation. Een busje met aanhanger, geladen met hout, remde af bij de chicane waar de Rijksweg overgaat van 80km/h naar 50km/h. De bestuurder van de groene auto zag dat te laat en ramde zijn voorligger die op zijn beurt door schoot tegen de aanhanger van het busje.

Na de aanrijding sloeg de bestuurder van de groene auto op de vlucht. Volgens een getuige heeft een boer de man nog gevolgd, onduidelijk of hij hem bij heeft kunnen houden. Twee auto’s raakte totalloss door de aanrijding en zijn afgesleept door een berger. Door de klap was de trekhaak van het busje verbogen, maar kon wel nog naar zijn bestemming rijden.

Een van de inzittende is naar het ziekenhuis gebracht, drie andere zijn ter plaatse behandeld door ambulance personeel.

**UPDATE** De gevluchte bestuurder is bij de Sint Jozefdijk (tegenover de golfvaan) gevonden en aangehouden ter zake het verlaten plaats ongeval. Naar deze bestuurder loopt een onderzoek met betrekking tot rijden onder invloed.

Foto’s: David Dunnaway
Tummers advertentie