Petra Dassen-Housen voorgedragen als burgemeester van Kerkrade

Featured Gem. Beesel

Beesel – Petra Dassen is woensdagavond voorgedragen als nieuwe burgemeester van Kerkrade. Het CDA-lid wordt dan na haar benoeming de eerste vrouwelijke burgemeester van die stad, net als zij de eerste vrouwelijke burgemeester in de gemeente Beesel werd.

Dassen is nu acht jaar burgemeester in onze gemeente, in 2015 verkozen tot Beste Bestuurder van een kleine gemeente. Vorig jaar mocht Dassen wederom die titel dragen.

Oorspronkelijk uit Kerkrade
De 46-jarige Dassen, is geboren in Kerkrade en werkte voorheen op de universiteit van Aken, net over de grens bij Kerkrade. Dassen-Housen reageert verheugd tegen de Limburger op haar voordracht. “Het is een ontzettend prachtige kans in de stad waar ik geboren ben“, zegt ze. De nieuwe baan in Kerkrade betekent dat ze de gemeente Beesel in haar tweede termijn gaat verlaten. “Ik werk hier nog altijd met ontzettend veel plezier en met een heel mooi team. Dus het was natuurlijk wel een dilemma. Maar dit is een kans die niet snel meer voorbij zou komen. Gelukkig gunnen de collegeleden het me enorm.

Het is nu aan de gemeenteraad en vervolgens de koning en minister van Binnenlandse Zaken om Dassen tot nieuwe burgemeester van Kerkrade te benoemen. De gemeente Beesel moet dan opzoek naar een nieuwe burgemeester. Als alles voorspoedig verloopt, zal zij vanaf deze zomer haar titel inruilen.

Tummers advertentie

1 thought on “Petra Dassen-Housen voorgedragen als burgemeester van Kerkrade

Comments are closed.