Harde wind laat uitgedroogde bomen omvallen

112 Featured Gem. Beesel

Reuver – De brandweer is donderdag einde van de middag opgeroepen om een gevaarlijke boom te verwijderen in het bos vlak achter Bosdael. Die was door de harde wind omgevallen en bleef steken in een tak van een andere boom. Een stukje verderop zagen de spuitgasten nog een boom gevaarlijk over het voetpad hellen en heeft ook die gecontroleerd laten vallen.

Beide bomen waren gort droog, in de nasleep van de droge zomer is er nog te weinig regen gevallen voor alle bomen van water te voorzien. Door de harde wind kunnen takken en zwakke bomen bezwijken en naar beneden vallen, een potentieel gevaar voor mens en dier. Wees altijd alert in het bos op gevaar van boven, ziet u een gevaarlijke situatie neem contact op met de gemeente (klik hier), bij acuut gevaar kunt u de brandweer bellen (klik hier) .Tummers advertentie