Brandweer en gemeente druk met stormschade meldingen

112 Featured Gem. Beesel Regio Peel en Maas Regio Roermond

Reuver – De brandweer en gemeentes hebben het druk met het verwerken van alle stormschade meldingen. Vooral omgewaaide bomen en losliggende dakpannen werden gemeld bij de brandweer en gemeente.

Op de Rijksweg is een muur omgevallen van het voormalige Rabobank kantoor. Op de Beeselseweg tussen Reuver en Beesel heeft de gemeente een grote tak klein moeten zagen die op het fietspad was gevallen. Bij een woning aan de Vogelsweide kwamen een aantal dakpannen los.  In Beesel moest de dug-out op het voetbalveld het ontgelden, een tak vernielde de overkapping. 

Vanwege de harde wind en de hoeveelheid meldingen zijn er op brandweerkazernes ‘Lokale Actie Centrums’ ingericht, zij nemen alle stormschade meldingen over die via de meldkamer op 112 en 0900-8844 binnen komen. In Zuid-Limburg kwamen 250 meldingen binnen bij de brandweer, tegenover 140 uit het noorden. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen tijdens de storm.

Ziet u een gevaarlijke situatie, maar is er geen acuut gevaar, bel dan met 0900-8844, is er sprake van acuut gevaar, bel dan 112. Gaat u het bos in om te wandelen, wees alert op gevaar van boven. Ook op provinciale wegen met bomen bestaat er kans dat er takken op het wegdek kunnen vallen.

 

stormschade 10-3
Foto’s: David Dunnaway
Tummers advertentie