Belfeldse zitvolleybalteam zesde keer op rij landskampioen

Belfeld Featured Sport

Belfeld – Het eerste zitvolleybalteam van BVC Holyoke uit Belfeld is voor de zesde keer op rij landskampioen geworden. Bijzonder aan dit kampioenschap was dat dit in eigen huis werd binnen gehaald, dat gebeurde nog nooit in de geschiedenis. Voor een volle tribune werd VC Allvo uit Almere met 3-1 verslagen. Een overwinning (3-2, 3-1, 4-0) was voldoende. Hierdoor kunnen onze zitvolleyballers, met nog een wedstrijd te gaan, niet meer ingehaald worden op de ranglijst.

In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt het kampioenschap dit jaar bepaald in een kampioenspoule. In deze finale fase van de competitie wordt er tussen de drie beste teams nog in een uit- en thuiswedstrijd gestreden om het kampioenschap. In die kampioenspoule was Holyoke begonnen met 2 punten voorsprong omdat het eerste werd in de eerste competitiehelft. Er wordt dus niet meer zoals in het verleden op één dag tijdens play-offs nog tussen vier teams om het kampioenschap gestreden.

Zitvolleybal 1 is tot nu toe negen maal Nederlands Kampioen geworden, in 1988, 2010, 2011, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 en 2019. De receptie van Zitvolleybal 1 is samen met de andere kampioensteams en gepromoveerden tijdens de familiedag op zaterdag 18 mei.

Tummers advertentie