Bouw van 56 appartementen en 8 woningen start in het najaar

Featured Gem. Beesel Offenbeek

Offenbeek – In september 2019 start Bouwbedrijven Jongen in opdracht van woningcorporatie WoonGoed 2-Duizend met de bouw van twee appartementencomplexen in Offenbeek. Deze appartementen maken deel uit van het nieuwbouwproject Oppe Brik dat de woningcorporatie in samenwerking met gemeente Beesel verwezenlijkt. Elk gebouw bevat 28 huurwoningen, geschikt voor één- of tweepersoons huishoudens. De toekomstige huurders van deze energiezuinige appartementen kunnen naar verwachting eind 2020 hun intrek nemen.

De toekomstige bewoners
WoonGoed 2-Duizend creëert met de realisatie van deze nieuwe sociale huurappartementen aanbod voor een groep huurders voor wie momenteel weinig woningen beschikbaar zijn. Deze groep heeft geen recht op huurtoeslag, maar doen wel een beroep op de sociale huurwoningen van de woningcorporatie. De huurprijs voor deze appartementen zal dus hoger zijn dan de huurprijs in het reeds verwezenlijkte complex binnen Oppe Brik.

De woningen: energiezuinig & comfortabel
Net als het eerste complex dat in 2017 opgeleverd is, hebben ook deze woningen een extreem duurzaam ontwerp. Het betreft namelijk zogenaamde “Nul-op-de-meter”-woningen (NOM). Het energieverbruik binnen dit type woningen wordt beperkt door de goede isolatie en de aanwezige installaties die zorgen voor een comfortabel binnenklimaat. Dit betekent dat het energieverbruik, bij “normale bewoning”, vrijwel geheel gedekt wordt door de energie die het grote aantal zonnepanelen op het dak van het complex opwekt.

Verder is in het ontwerp van de nultrede appartementen gezorgd voor levensloopbestendigheid. De appartementen zijn geschikt voor één- en tweepersoons huishoudens en bieden een prettige woonoppervlak. Daarnaast is elk complex voorzien van een eigen parkeerkelder waar de toekomstige bewoners hun auto kwijt kunnen.

Tummers advertentie