KERNgezond Kick-off met tophandballer Daan Versleeuwen

Beesel Featured Gem. Beesel

Beesel – Ook dit schooljaar vindt het traject KERNgezond weer plaats op vele scholen in Limburg. Kinderen in de bovenbouw van het basisonderwijs gaan aan de slag met gezond bewegen, gezonde voeding en gezond gedrag.

De allereerste activiteit van dit schooljaar vond plaats op basisschool Het Spick in Beesel. Kinderen van de groepen 5 en 6 gaan dit jaar KERNgezond volgen, maar bij het ontbijt sloten ook de kinderen van de groepen 4 aan.

Voordat er ontbeten werd verzamelden de kinderen zich op het schoolplein om samen het KERNgezonde schooljaar officieel te openen. Dit werd gedaan door initiatiefnemer van KERNgezond, Maurice Graef en tophandballer Daan Versleeuwen. Hierna was het voor de kinderen tijd om te bewegen. Onder professionele begeleiding werd er een warming-up op muziek gedaan.

Daarna stond in de klassen een heerlijk ontbijt te wachten op de kinderen. Dit mogelijk gemaakt door Jan Linders Reuver. Toen iedereen lekker aan het eten was kwam Daan in de klas om de kinderen meer te vertellen waarom gezond ontbijten belangrijk is voor zowel een topsporter als voor de kinderen. De kinderen kregen uitleg over het gehele traject en een poster waarop ze konden invullen hoe zij dit jaar voor KERNgezond gaan.

Tummers advertentie