Twee doden en drie zwaar gewonden na ongeval op A73

112 Belfeld Featured Gem. Beesel Regio Venlo

Belfeld – Op de A73 bij Belfeld is vrijdagochtend een ongeluk gebeurd met dodelijke afloop. Drie personen raakten hierbij zwaargewond, een daarvan is per traumahelikopter naar het ziekenhuis vervoerd. Hulp voor de bestuurder en een andere inzittende kwam te laat, zij overleden ter plaatse aan hun verwondingen.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren met het Franse busje is niet bekend, daar doet de politie onderzoek naar. Aan de sporen is te zien dat het busje van de weg is geraakt waarna hij over de vangrail richting een verkeersbord is gegleden waarna hij tegen de mast van het bord tot stil stand is gekomen. Twee slachtoffers zijn uit het voertuig gehaald door de hulpdiensten, de andere kon zelf via de achterdeur het voertuig verlaten.

Door de aanrijding tijdens de spits liep het verkeer richting Venlo vanuit Roermond helemaal vast tot laat na de ochtendspits. Tegen het middaguur werd de weg volledig vrijgegeven.

Foto’s: AVLimburg
Tummers advertentie