Laatste voorbereidingen in volle gang voor carillon op kerstmarkt te krijgen

Featured Offenbeek

Offenbeek – De handjes worden door jong en oud behoorlijk uit de mouwen gestoken om het geheel klaar te krijgen voor de kerstmarkt in Offenbeek. Ze zitten nu in stap 2 van het hele traject, met als doel om het Carillon in een mobiel opstelling te krijgen, daarbij is helpen leerlingen van het Broekhin College Stap 3 zal zijn om het in de toekomst een vaste plek te geven binnen de Offenbeekse gemeenschap. Bij voorkeur in het centrum.

Momenteel worden alle onderdelen nog gereinigd, opgepoetst en waar nodig geschilderd. De klokken zijn bij een gespecialiseerde klokkenmaker, die ook zorg draagt voor de uitbreiding van 12 naar 18 klokken, waardoor het mogelijk wordt om elke melodie te spelen in de toekomst. Er zullen ca. 250 melodieën voor geprogrammeerd worden, die middels een mobiele telefoon, vanaf afstand aan te sturen zullen zijn. Daarnaast kan het natuurlijk ook “live”bespeeld worden en dankzij de modernste aanpassingen zal dit niet alleen voorbehouden zijn aan geoefende muzikant, maar voor eenieder die een toetseninstrument kan bespelen. Er wordt ingezet op echte interactie met bijvoorbeeld de harmonie, het fluiterkorps, de joekskapellen en noem maar op.

De mobiele stelling zal binnenkort gemonteerd worden en vervolgens behandeld worden om bestand te zijn tegen de weersinvloeden. Vervolgens komen de klokken er in te hangen en kan de afstemming gaan plaatsvinden, zodat het Carillon zal klinken, zoals het nog nooit heeft geklonken.

Naast de technische kant van het verhaal wordt er ook nog gewerkt aan een speciaal nummer, waarin de geschiedenis van dit carillon naar voren komt. Frank Stevens nam voor ons een kijkje bij de werkzaamheden van het carillon, die momenteel samen met de leerlingen van het Broekhin College worden uitgevoerd.
Klik op de afbeelding voor meer foto’s
Foto: Frank Stevens
Tummers advertentie