Leerlingen Broekhin scholen begin december naar “Grescollege”

Featured Gem. Beesel Offenbeek

Offenbeek – De scholen van Broekhin in Swalmen en Reuver verhuizen eind november / begin december naar de nieuwe lokatie in Offenbeek. De school heeft maandag op Facebook de nieuwe naam van de voormalige greswarenfabriek bekend gemaakt, namelijk: Grescollege. Doordat de restauratie van het monumentale industriepand langer duurde dan verwacht, was de school niet tijdig klaar voor de start van het nieuwe schooljaar, de eerste lesdag staat gepland op 4 december. De officiële opening is in het voorjaar van 2020.

BC Broekhin telt momenteel circa 550 leerlingen en is de enige middelbare jenaplanschool van Limburg. In het gebouw is tevens plek gemaakt voor een restaurant, bibliotheek en ondernemingen zoals de Rabobank, daarmee krijgt het ook een belangrijke maatschappelijke functie.

 

 

Tummers advertentie