Grescollege feestelijk geopend

Featured Gem. Beesel Offenbeek

Offenbeek (inzending) – Woensdag 4 december vond de feestelijke opening van het Grescollege plaats. Leerlingen en medewerkers vierden samen met het college van burgemeester en wethouders van gemeente Beesel de opening van het nieuwe schoolgebouw. Het Grescollege (onderdeel van Stichting Onderwijs Midden-Limburg) is gevestigd in de voormalige Greswarenfabriek in Reuver, en huisvest alle lagen van het vmbo en de onderbouw havo.

Feestelijke opening
Directeur Noud Theunissen is trots op de nieuwe school. “Amper twee jaar geleden was het gebouw nog verlaten en vervallen. En dat terwijl de Greswarenfabriek een rijke en betekenisvolle historie had voor Reuver en omgeving. Het is dan ook hartverwarmend om te zien hoeveel inzet alle betrokken partijen hebben getoond tijdens het renovatie- en verhuisproces. We beschikken nu over een uniek schoolgebouw waarmee we de toekomst vol vertrouwen tegemoet gaan, en dat is reden voor feest!”

Dat feest werd op bijzondere wijze gevierd. Om de festiviteiten kleinschalig met elkaar te kunnen beleven, waren de leerlingen per leerjaar in vier groepen verdeeld. Waarnemend burgemeester Rutten en locatiedirecteur Theunissen mochten daarom maar liefst vier keer het welbekende lintje doorknippen. Daarna konden de leerlingen onder het genot van beschuit met muisjes en alcoholvrije champagne genieten van de talenten van hun klasgenoten, die in samenwerking met The Rock Station een afwisselend programma presenteerden.

De Greswaren
Het Grescollege bevindt zich in het pand “De Greswaren” aan de Keulseweg in Reuver. De Greswaren zal in de eerste helft van 2020 officieel geopend worden. De komende tijd zullen zich hier verschillende zakelijke partners en verenigingen gaan vestigen. Met die partners zoekt het Grescollege bewust de samenwerking op. Theunissen: “We willen onze leerlingen kennis laten maken met de werkelijkheid in de eigen regio. Die praktijk ligt niet meer alleen letterlijk in onze achtertuin, maar is nu ook binnen de eigen school te vinden. Zo kunnen onze leerlingen stage lopen bij restaurant De Gresbuus, direct meekijken bij verschillende beroepsbeoefenaars en een bijdrage gaan leveren aan het verenigingsleven in het dorp. Dat is erg waardevol en levert voor iedereen geweldige kansen op.”

Oppe Brik
De feestochtend vormde de afsluiting van een ingrijpende verbouwing. Het oude fabriekspand is met financiële ondersteuning van de gemeente Beesel en Provincie Limburg volledig nieuw leven ingeblazen. Debbie Heesakkers, wethouder Gemeente Beesel: ‘Ik ben blij met de prettige samenwerking met de diverse partijen die hierbij betrokken waren en met de geweldige invulling voor dit oude industriële pand. Een stuk industrieel erfgoed dat een veelbelovende toekomst heeft gekregen. In eerste instantie met de jeugd, maar ook met een restaurant, bedrijven en verenigingen die hier hun intrek nemen. Een bruisend centrum binnen de bijzondere Nul-op-de-Meter nieuwbouwwijk Oppe Brik. Bovendien zijn we trots dat een dergelijk groot project heeft bewezen dat het mogelijk is om een project binnen het gestelde budget en binnen de geplande tijd succesvol op te leveren.’

Ter informatie:
· 11 januari 2020 vindt er van 10.00 tot 12.00 uur een Open Ochtend plaats voor buurtbewoners.
· 15 januari 2020 kunnen nieuwsgierige ouders en leerlingen een kijkje komen nemen tijdens de Open Avond van 18.30 tot 21.00 uur.

Tummers advertentie