dinsdag, januari 18, 2022
Home > Nieuws > 112 > 18 mensen brengen nacht elders door vanwege papierbrand Swalmen

18 mensen brengen nacht elders door vanwege papierbrand Swalmen

112 Featured Swalmen

Swalmen – Zes woningen aan de Veestraat zijn dinsdagavond alsnog ontruimd omdat ze de hele dag in de rook hadden gelegen door de brand in een loods aan de Heydweg. In totaal zijn achttien mensen opgevangen in de sporthal van Swalmen, aan de Peelveldlaan. De gemeente Roermond zorgde dat de bewoners de nacht in een hotel konden doorbrengen als ze niet bij familie of vrienden terecht konden. Vanaf 22:00 uur werden er diverse metingen in de woningen verricht.

De brandweer is woensdagochtend weer begonnen met het meten van schadelijke stoffen in de woningen en bedrijven aan de Tolhuisweg.  Loop van de ochtend mochten de mensen weer terug naar huis en konden twee bedrijven weer open.

De brandweer is de hele nacht nog bezig geweest met nablussen. Daarbij werden de bluseenheden afgewisseld door korpsen uit de regio. Bij de brand komt inmiddels minder rook vrij wat voor minder overlast in de omgeving zorgt.

Tummers advertentie