Crosser blijft langer vast zitten ondanks vaststelling zwakbegaafdheid

Featured Offenbeek

Leende – Sinds september zit Ponserello M. al in een cel nadat hij met zijn crossauto was ingereden op publiek en iemand een of meerdere kopstoten zou hebben gegeven. De advocaat van M. had maandag gevraagd tijdens de besloten pro-formazitting om zijn cliĆ«nt als minderjarige te laten behandelen nadat uit psychologisch onderzoek is gebleken dat hij zwakbegaafd is. Daarnaast zou hij bij een eventuele straf jeugddetentie moeten krijgen aldus zijn advocaat.

De officier van justitie en de rechter waren het niet eens met die stelling, hij blijft dus in de cel. Volgens de officier “hem vrijlaten is niet uit te leggen aan de samenleving. Uiteindelijk is hij wel 21 jaar“. M. zit vast op verdenking van poging tot doodslag toen hij vier mensen aanreed met zijn auto na een ruzie over inschrijfgeld toen een wedstrijd werd geschrapt door slechtzicht.

Tummers advertentie