Nep-opa probeerde ook kind van Beeselse basisschool mee te nemen

112 Beesel

Beesel – Op sociale media gaan diverse berichten rond na meldingen van een man die zich voordoet als ‘Opa Koos‘ die bij verschillende scholen kinderen probeerde mee te nemen, zo meldt 1Limburg. Bij de politie is bekend dat in ieder geval twee scholen in Beesel en Blerick maandag zijn opgebeld door de anonieme beller. Het gaat vooralsnog om scholen dat onder Kerobei stichting vallen. Volgens Kerobei zijn er zo’n zes á zeven scholen in de gemeente Venlo en Peel en Maas benaderd door de man.

Opa Koos‘ vraagt volgens de politiewoordvoerder aan de medewerker van de school die de telefoon oppakt, om een kind naar buiten te sturen. Hij noemt daarbij ook een voor- en achternaam van het betreffende kind. De politie is bezig met het opsporen van de anonieme beller en kijkt of de man strafrechtelijk te vervolgen is. “Op veel scholen is anoniem gebeld, op één school niet“, zegt bestuursvoorzitter Hans Soentjens van scholenkoepel Kerobei tegenover 1Limburg. “Dat nummer hebben wij doorgegeven aan de politie.

De politie is blij dat de scholen allemaal het protocol gevolgd hebben om niet zomaar kinderen mee te geven aan andere mensen zoals opa’s en oma’s. “Het afhalen door iemand anders moet altijd op verzoek van ouders gebeuren“, zegt Soentjens van de scholenkoepel. “Vervolgens wordt dat aan de leerkracht of directeur kenbaar gemaakt. Als dat niet is – en er komt een melding zoals deze – dan wordt dat eerst gecheckt bij ouders of dat wel het geval is.

De scholenkoepel laat weten dat dit nogmaals bij iedereen onder de aandacht is gebracht. Ook zijn de ouders op de hoogte gesteld. De politie heeft toegezegd extra te surveilleren bij een aantal scholen.

Tummers advertentie

1 thought on “Nep-opa probeerde ook kind van Beeselse basisschool mee te nemen

Comments are closed.