Veerpont Beesel – Kessel uit de vaart

Beesel Featured Gem. Beesel Kessel

Beesel – Het veerpont tussen Beesel en Kessel is woensdagavond om 19:00 uur uit de vaart genomen. Dat is gedaan vanwege de hoge waterstand op de Maas deze dagen. Op het moment dat het pontje gestremd werd was de waterstand 1684cm boven NAP, de verwachting is dat loop van vrijdagochtend het waterpeil weer onder dat niveau komt, waarmee het pont weer in gebruik genomen zou worden. Op de website van het veerbedrijf Ton Paulus vindt u de actuele stremmingen (klik hier). Het peil daalt langzamer dan verwacht, daarmee blijft de veerdienst langer gestremd.

Voor wie moet om rijden/fietsen doet er goed aan om dat via Venlo te doen. Vanwege de werkzaamheden op de N280 in Roermond staat daar tijdens de spits lange files. Alle veren op de Maas in Midden & Noord-Limburg zijn uit de vaart vanwege het hoge water.

Het hoogste punt wordt loop van donderdag verwacht, rond het middaguur verwacht Rijkswaterstaat dat het water tussen Neer en Kessel een piek bereikt van 1713cm boven NAP. Bekijk hieronder live de actuele waterstand van het dichtstbijzijnde meetpunt in Neer.

Tummers advertentie