Voormalige Broekhin college verliest gevelplaten door harde wind

112 Swalmen

Swalmen – Het oude gebouw van het Broekhin college in Swalmen heeft schade opgelopen door de harde wind. Door de storm zijn meerdere gevelplaten los gekomen en naar beneden gevallen. Omdat er nog meer platen dreigen te vallen is de Peelveldlaan afgesloten voor al het verkeer.

De Reuverse brandweer was aanwezig om de situatie weer veilig te maken. Met hulp van een hoogwerker uit Roermond werden de losse panelen weg gehaald.  

Om de hoek vlogen ook gevelplaten door de lucht. Bij een bedrijf aan de Tolhuisweg waaide losse platen door de lucht en kwamen op de weg terecht. Om te voorkomen dat de platen voertuigen of andere gebouwen beschadigde heeft de brandweer de boel opgeruimd. 

Foto’s: AVLimburg
https://www.youtube.com/watch?v=u0uHodv0KTs
Tummers advertentie