Twee jaar jeugdgevangenis en behandeling na opzettelijk inrijden op publiek

Featured Offenbeek

Den Bosch – De man uit Reuver (21) die september vorig jaar opeens met hoge snelheid op publiek van de Kempen Cross in Leende inreed en zeker drie mensen verwondde, naast twee jaar jeugdgevangenis ook behandeld worden omdat hij verminderd toerekeningsvatbaar is zo heeft de rechtbank geoordeeld. De meerderjarige man kreeg jeugddetentie opgelegd omdat een psycholoog eerder had bepaald dat de man een verstandelijke beperking heeft. Daardoor zou hij niet volledig toerekeningsvatbaar zijn. De straf is gelijk met de eis van het OM.

De officier van justitie beschuldigde Ponserello M. twee weken terug van vier pogingen tot doodslag. “Wie gas geeft en op mensen instuurt, weet dat er grote kans is op zwaargewonden en zelfs doden. Dat die niet vielen is niet aan de verdachte te danken”, zei de officier.

Zijn auto stond al op een aanhanger, M. reed de wagen er weer af en stuurde in de richting van de mensen die zich verzamelden voor de prijsuitreiking. De man gaf steeds meer gas en heeft niet geremd, zo bleek uit onderzoek. Ook de rechtbank ziet dus dat de man de kans op zwaargewonden en doden voor lief nam.

Na zijn veroordeling mag hij 5 jaar geen auto rijden, en 2 jaar niet deelnemen aan cross-evenementen.

Tummers advertentie