Extra maatregelen na start verkeersproef centrum Reuver

Featured Gem. Beesel

Reuver – Vandaag is de start van de verkeersproef in het centrum van Reuver. Er is tijdelijk eenrichtingsverkeer op een deel van de Rijksweg, op de Pastoor Vranckenlaan is het eenrichtingsverkeer omgekeerd. Verkeersregelaars helpen automobilisten herinneren dat zij niet tegen het verkeer in mogen rijden, en zo nodig houden ze onoplettende automobilisten tegen.  Met deze verkeersproef wil de gemeente meer duidelijkheid krijgen over de huidige verkeersstructuur en mogelijke alternatieven in het centrum van Reuver en bovenal een (mogelijk) betere doorstroming, bereikbaarheid en beleving in de praktijk toetsen.

Na aanleiding van de aankondiging heeft de gemeente diverse berichten ontvangen, daarop werd besloten tot het tijdelijk opheffen van de parkeerplaatsen aan de marktzijde op het Raadhuisplein. Tijdelijk gedurende de proefperiode van 9 maart tot en met 9 juni 2020. Het betreft 18 parkeerplaatsen. De parkeerplaatsen direct grenzend aan de voorzijde van het gemeentehuis blijven behouden.

Daarbij vraagt de gemeente, ook met het oog op winkelend publiek en onze ondernemers, de medewerkers van de gemeente Beesel hun auto ergens anders te parkeren. Of met openbaar vervoer, fiets of te voet te komen. Daarnaast wil de gemeente vaart maken van het realiseren van extra parkeerplaatsen bij Rustoord.

De definitieve inrichting van het centrum van Reuver, inclusief de definitieve verkeersmaatregel, wordt  eind dit jaar verwacht. Deze inrichting maakt de gemeente in samenspraak met de gemeenschap.


Foto’s: AVLimburg

Tummers advertentie

1 thought on “Extra maatregelen na start verkeersproef centrum Reuver

Comments are closed.