Overheid trekt vergunningen evenementen in vanwege corona virus

Featured Gem. Beesel

Reuver – De overheid heeft landelijk alle vergunningen voor evenementen met 100 bezoekers of meer terug getrokken. Ook sportwedstrijden mogen van de overheid niet doorgaan, voor zowel betaalde als amateur clubs. Dat is donderdag bekend gemaakt tijdens een persconferentie door premier Mark Rutte, minister Bruno Bruins en RIVM-directeur Jaap van Dissel. Alle evenementen tot 31-3 worden afgeblazen.

Voor onze gemeente betekent dat concreet dat Magnifiek bij de Lommerbergen dit weekend niet door kan gaan. Komend weekend zou het evenement Weekend Magnifiek plaatsvinden van vrijdag 13 maart tot en met zondag 15 maart. De organisatie heeft reeds laten weten dat het evenement in November wordt gehouden. Volgend weekend zou Tentfieest zijn op de Markt, ook dat is geannuleerd.

Betrokken partijen delen de mening dat het tegengaan van verdere verspreiding van het virus in de regio boven alles staat. Burgemeester Bob Vostermans: “We dragen samen de verantwoordelijkheid voor de veiligheid en gezondheid van inwoners en bezoekers van onze gemeente. Met besmettingen in nabijgelegen gemeenten waarvan de bron nog niet bekend is, is het onverantwoord om Weekend Magnifiek door te laten gaan. Ik begrijp de vragen die we binnen krijgen van bezorgde ouders waarvan de kinderen naar het evenement zouden gaan en geef hen graag duidelijkheid. Met de kennis van nu is besloten de vergunning voor het evenement in te trekken, hoe vervelend ik dit ook vind voor de organiserende partijen en bezoekers.

Events 4 You
De organisatie achter Tentfieest is momenteel aan het bekijken of het evenement dat gepland stond op 20 en 21 maart op een ander moment kan plaatsvinden.

De KNVB heeft, naast het profvoetbal, ook alle amateurvoetbalcompetities in Nederland stilgelegd tot 1 april vanwege het coronavirus.

Dit betekent dat er zowel komende zaterdag en zondag als de twee weekeinden daarop (21/22 en 28/29 maart) niet gevoetbald wordt op amateurniveau.

Tummers advertentie