Brandweer dooft schoorsteenbrand woning Hoogstraat

112 Beesel Featured Gem. Beesel

Beesel – De brandweer heeft dinsdagavond een schoorsteen kanaal schoongeveegd van een woning aan de Hoogstraat nadat die vlam heeft gevat. De weg werd vanwege de inzet van een hoogwerker tijdelijk in beide richtingen afgesloten.

Een schoorsteenbrand kan ontstaan door dat opgehoopt roet in een schoorsteen vlam vat.Roet en teer in het rookkanaal ontstaan vooral door slechte verbranding, bijvoorbeeld door onvoldoende zuurstoftoevoer, ongeëigende en/of natte brandstof. Daardoor kan het rookkanaal zo heet worden, dat het scheurt en lek raakt. Als gevolg daarvan kunnen rookgassen en vlammen zich in de woning verspreiden.

Op de website van de brandweer (klik hier) staan tips hoe een schoorsteen brand voorkomen kan worden.

 

Foto: AVLimburg
Tummers advertentie