Gloednieuwe woning loopt schade op door brandende isolatie

112 Featured Kessel

Kessel – Een gloednieuwe woning aan de Hagendoorn is beschadigd door een kleine brand in de buitenmuur. De brand werd pas ontdekt toen de rookmelder alarm sloeg, de bewoner ging op verkenning uit en zag rook tussen een verlaagd dak en de muur uit komen. In afwachting van de brandweer heeft hij ondertussen met twee emmers water een deel proberen te blussen. De brandweer heeft vervolgens de brand geblust. Omdat de muur ge├»soleerd is met meerdere lagen waaronder een soort pulp heeft de brandweer meerdere keren gecontroleerd of er nog warmte bronnen waren.

De brand is mogelijk ontstaan doordat vanochtend dakleer afgewerkt is op het verlaagde dak. Bij het werken met dakleer wordt vaak een brander gebruikt om het leer te verlijmen. Mogelijk dat een stuk isolatie vlam heeft gevat en uren heeft lopen smeulen waarna de rookmelder in de woning geactiveerd werd. De schade bleef beperkt tot deels verbrandde isolatie in de buitenmuur.


Tummers advertentie