Reuverse brandweer druk met blussen in Herkenbosch

112 Featured

Herkenbosch – Naast onze eigen brandweer is met al het beschikbare materieel dat er in Nederland, Belgie en Duitsland voorhanden is opgetrommeld om de brand in het Meinweg gebied bij Herkenbosch te blussen. Daarbij worden de ploegen meermaals per dag afgelost. Materieel is op dit moment schaars, er is namelijk ook een enorme brand in het natuurgebied de Peel net over de Brabantse grens. Vanwege de droogte en harde wind kan er snel een grote brand ontstaan, voor de brandweer zijn de omstandigheden in de natuur op het moment bijzonder ongunstig.

De wind is inmiddels gaan liggen, dat wel een nieuw gevaar vormt, de rook blijft namelijk hangen in de straten van Herkenbosch. In de rook zitten verhoogde concentraties CO, dat bij langdurige blootstelling voor klachten kan zorgen. De Veiligheidsregio heeft daarom in overleg met de burgemeester besloten om het gehele dorp te evacueren. Het gaat om c.a 4200 inwoners die tenminste een nacht elders moeten verblijven. Vanuit het Rode Kruis zijn er ruim 800 bedden beschikbaar gesteld voor inwoners die niet bij familie of vrienden terecht kunnen. De bedden staan verdeeld over diverse sporthallen, vanwege de corona maatregelen worden de bedden ruim uit elkaar geplaatst.

De politie heeft woning voor woning bewoners geïnformeerd over de evacuatie. De ME blijft de gehele nacht door de straten patrouilleren om inbraken te voorkomen, verder zijn alle toegangswegen afgesloten en bewaakt.

ME’er belt en klopt aan om bewoners te waarschuwen.

 

Tummers advertentie